امروز جمعه 18 آبان 1403
پارتیشن هوشمند (اسمارت)

پارتیشن هوشمند یکی از پرکاربردترین انواع پارتیشن موجود در بازار است که می‌توان با توجه به نیاز آن را مات یا شفاف کرد. شاید تا به حال برایتان پیش آمده باشد که دوست داشته باشید فضایی جدا کننده داشته باشید که در برخی از موارد بتوانید بیرون را مشاهده کنید، اما در برخی دیگر از موارد دوست داشته باشید فضای شخصی و خصوصی داشته باشید. در این گونه موارد پارتیشن هوشمند بهترین گزینه برای شماست.

با استفاده از این پارتیشن می‌توانید در صورت لزوم شیشه را مات کنید و در بقیه موارد پارتیشن را شفاف کنید. پارتیشن هوشمند در مکان‌های مختلف مانند اتاق‌های کنفرانس، اتاق رئیس شرکت، اتاق خصوصی کارکنان و ... کاربرد زیادی دارد. در این مقاله قصد داریم به پارتیشن هوشمند و تمامی اطلاعات مربوط به آن بپردازیم. برای کسب اطلاعات کامل در این زمینه، در این مقاله با ما همراه باشید.

پارتیشن هوشمند یا اسمارت پارتیشن چیست

پارتیشن هوشمند یا اسمارت پارتیشن به نوعی از پارتیشن شیشه‌ای گفته می‌شود. این پارتیشن با دارا بودن یک دکمه می‌تواند در مواقع لزوم رنگ مات داشته باشد و زمانی که نیاز به نظاره کردن محیط اطراف وجود دارد، رنگ آن روشن می‌شود. پارتیشن هوشمند یا اسمارت پارتیشن برای انجام عملکرد خود از الکتروکرومیسم استفاده می‌کند. با استفاده از قابلیت الکتروکرومیسم سطوح ذرات جامد با اعمال ولتاژ الکتریکی، تغییر می‌کند و مات یا شفاف می‌شوند. در پارتیشن‌های هوشمند رنگ شیشه پارتیشن معمولاً آبی رنگ است و زمانی که ولتاژ الکتریکی تغییر پیدا می‌کند، این شیشه آبی رنگ به شیشه مات یا شفاف تبدیل می‌شود.

انواع پارتیشن هوشمند        

به صورت کلی پارتیشن هوشمند در دو نوع تولید و روانه بازار می‌شود:

  • پارتیشن هوشمند تک جداره

اولین نوع پارتیشن هوشمند که از قیمت نسبتا مناسب و اقتصادی برخوردار است، با نام پارتیشن هوشمند تک جداره شناخته می‌شود. این نوع از پارتیشن از کیفیت خوبی برخوردار است و به دلیل استفاده از شیشه نشکن و با کیفیت در تولید آن کیفیت خوبی دارد، اما مهم‌ترین عیب این محصول این است که این مدل از پارتیشن عایق خوبی برای صدا و حرارت نیست، به همین دلیل امکان تبادل صدا و حرارت زیاد است.

  • پارتیشن هوشمند دوجداره

پارتیشن هوشمند دو جداره نسبت به پارتیشن تک جداره از کیفیت بالاتری برخوردار است و بدیهی است که قیمت آن نیز نسبت به پارتیشن تک جداره بالاتر باشد. از آنجایی که در پارتیشن هوشمند دوجداره از دو لایه شیشه به صورت موازی استفاده شده است، این محصول به عنوان عایق خوبی برای صدا و حرارت شناخته می‌شود و برای شخصی و خصوصی‌تر کردن فضای داخلی استفاده‌ زیادی دارد. به صورت کلی در محیط‌های اداری استفاده از پارتیشن هوشمند دوجداره طرفداران بیشتری نسبت به پارتیشن هوشمند تک جداره دارد، زیرا محیطی امن و خصوصی برای کارکنان و رئیس ایجاد می‌کند.

انواع پارتیشن هوشمند        

کاربردهای پارتیشن هوشمند

زمانی که صحبت از موارد استفاده از پارتیشن هوشمند می‌شود، در ابتدا استفاده از این محصول در محیط‌های اداری برای ما تداعی می‌شود. درست است که مهم‌ترین مورد استفاده از پارتیشن هوشمند، کاربرد آن در محیط‌های اداری است، اما می‌توان از این مدل پارتیشن در فضاهای دیگر نیز بهره برد. مهم‌ترین کاربردهای پارتیشن هوشمند موارد زیر هستند:

  • فضاهای مسکونی: در برخی از موارد در فضاهای مسکونی کمبود اتاق احساس می‌شود. در این گونه موارد می‌توان از پارتیشن هوشمند در فضاهای مسکونی استفاده کرد و محیطی کاملاً انعطاف پذیر در داخل منزل ایجاد نمود. در فضاهای مسکونی برای مواردی مانند حمام نیز می‌توان از پارتیشن هوشمند استفاده کرد.
  • آرایشگاه‌ها: در برخی از آرایشگاه‌ها افراد بعد از آرایش کردن برای مراسمات خود باید لباس خود را تعویض کنند. در این گونه موارد می‌توان از پارتیشن هوشمند بهره برد. در محیط‌های مختلف دیگر مانند اتاق‌های اپیلاسیون نیز می‌توان محل مراجعه مشتری را از محل انتظار جدا کرد.
  • مراکز بهداشت و درمان: در محل‌های درمانی و بهداشتی می‌توان اتاق دکتر را با استفاده از پارتیشن هوشمند طراحی کرد.
  • موسسات آموزشی: همانطور که می‌دانید موسسات آموزشی به اتاق‌های زیادی برای تدریس نیاز دارند. با استفاده از پارتیشن هوشمند می‌توان برای موسسات آموزشی تعداد اتاق‌های زیادی درست کرد.
  • هتل‌ها: برای بخش‌های مختلف هتل‌ها مانند حمام، سرویس بهداشتی و حتی جلوی درب ورودی می‌توان با استفاده از پارتیشن هوشمند فضاهای مختلفی ایجاد نمود.

مزایای پارتیشن هوشمند     

استفاده از پارتیشن هوشمند دارای مزایای زیادی است. برخی از مهم‌ترین مزایای استفاده از این محصول موارد زیر هستند:

  • امکان تنظیم نور عبوری: اگر دوست دارید نور عبوری از پارتیشن زیاد باشد، می‌توانید رنگ شیشه را کاملاً شفاف کنید و در صورتی که دوست دارید نور عبوری از پارتیشن کم باشد، می‌توانید شیشه پارتیشن را مات کنید.
  • امکان تمیز کردن و نظافت راحت: پارتیشن هوشمند به راحتی تمیز می‌شود.
  • قابلیت تعویض: پارتیشن هوشمند به راحتی نمی‌شکند و امکان به وجود آمدن مشکل در آن خیلی کم است، اما اگر هر مشکلی برای این پارتیشن به وجود بیاید، قابلیت تعویض شیشه‌های آن وجود دارد.
  • فراهم کردن حریم شخصی: با استفاده از پارتیشن هوشمند می‌توان فضای شخصی برای افراد فراهم کرد. در صورتی که دوست داشته باشید حریم شخصی افراد بیشتر رعایت شود، با استفاده از پارتیشن هوشمند دوجداره می‌توانید فضا را عایق صوتی کنید.
  • طراحی ارگونومی: طراحی پارتیشن هوشمند کاملاً ارگونومی و مطابق با فضا انجام می‌شود و راحتی و رفاه افراد استفاده کننده از این محصول را به صورت کامل فراهم می‌کند.

مزایای پارتیشن هوشمند     

معایب پارتیشن هوشمند

هر محصولی در کنار دارا بودن مزایای زیاد می‌تواند معایب مختلفی نیز داشته باشد. پارتیشن هوشمند نیز از این قاعده مستثنا نیست. برای مثال یکی از مهم‌ترین معایب پارتیشن هوشمند این است که این محصول قیمت نسبتا بالایی دارد، از این رو برای افرادی که دوست دارند با هزینه پایین از پارتیشن استفاده کنند گزینه چندان مناسبی به نظر نمی‌رسد. به صورت کلی پارتیشن هوشمند حتی از دیوارهای سنتی نیز قیمت بالاتری دارد.

پارتیشن هوشمند علاوه بر قیمت بالا می‌تواند معایب دیگری نیز داشته باشد. پارتیشن هوشمند نسبت به پارتیشن‌های آلومینیومی و چوبی دوام کمتری دارد و در برابر ضربات آسیب پذیرتر است. عدم هماهنگی این نوع از پارتیشن با فضاهای کلاسیک یکی دیگر از معایبی است که در برخی از موارد از آن یاد می‌شود.

شیشه های مناسب پارتیشن هوشمند چیست

شیشه‌های مناسب پارتیشن هوشمند با نام شیشه هوشمند شناخته می‌شوند. این نوع از شیشه‌ها با استفاده از برچسب مخصوص پشت شیشه و یا با استفاده از طلق بین دو شیشه درست می‌شوند. شیشه هوشمند با فشردن یک دکمه از حالت مات به حالت شفاف و از حالت شفاف به حالت مات تغییر حالت می‌دهد. نحوه عملکرد شیشه‌های هوشمند از طریق منظم و نامنظم شدن یون‌های موجود در میکروفیلم است. زمانی که یون‌های موجود در میکرو فیلم شیشه منظم می‌شوند، شیشه به حالت کاملاً شفاف در می‌آید و زمانی که یون‌ها نامنظم می‌شوند، شیشه به حالت مات در می‌آید.

شیشه پارتیشن هوشمند با استفاده از یک اینورتر به ولتاژ برق متصل می‌شود. زمانی که جریان برق اینورتر به صورت کامل قطع شود، شیشه کاملاً مات می‌شود. وقتی جریان برق اینورتر روی ۲۰ یا ۴۰ وات قرار داده شود، بنا بر ولتاژ ورودی به داخل شیشه، شیشه به حالت نیمه مات در می‌آید و زمانی که توان ورودی روی ۶۰ وات قرار داده می‌شود، شیشه کاملاً شفاف می‌شود و یون‌های موجود در آن کاملاً منظم می‌شوند.